Un fracàs no s'improvisa.

La màxima creació humana és el triangle equilàter.

No ens hem pas d'enganyar: l'honradesa és un luxe caríssim.

Respirem com al paleolític. No hem avançat gaire en aquest sentit.

Un profeta és un home indignat. Per això solament profetitzen catàstrofes.

Contra el bé i contra el mal –contra les pretensions de l'un i de l'altre– només tenim una defensa: la ironia.

Tothom s'imagina ser distint de com és. Si no fos així, ningú no tindria prou paciència per a suportar-se a si mateix.


Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general morir-se és sempre un error.

El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure.

16 d’oct. 2010

TREPES I ESCALADORS PRESCINDIBLES

ROSELL
Ara ens surt amb la bestiesa de «privatitzar» el FC Barcelona, que s'ha pensat que presideix un club de golf? ¿No és una contradicció utilitzar l'espanyol com a llengua oficial del darrer congrés de penyes, amb l'excusa que hi ha més simpatitzants que l'entenen, i alhora impedir noves altes de socis? No va aprendre res de res en el temps que va estar a l'anterior junta? Segurament ni la nit del famós partit del gaspatxo va ser capaç d'entendre què significa innovar. Aquest homenet té un notable complex. Al Gran Repte de la junta Laporta hi oposa restriccions en les altes de socis; al projecte de remoladació del Mini Estadi, l'aturada absurda per a la salvaguarda del patrimoni (?!); a la defensa de la catalanitat del club, l'ofensa al país amb la baixada de pantalons a Extremadura. Va prometre acabar amb els ismes i provoca el cisma més gran en la d'història del club, que inicia de forma matussera i covarda –votant en blanc per no assumir personalment les conseqüències de la seva proposta– en l'assemblea (tan manipulable i poc democràtica com totes les anteriors). D'economia, hi entenem el just per entendre que Rosell hagués preferit que no es fitxés, per exemple, Villa. Aleshores, vist el tarannà del personatge i la seva tropa, segur que els números de l'anterior etapa tampoc no els acceptaria, qualsevol excusa serviria per rebatre'ls, ¿o és potser que preferia fitxar-lo ell, en Villa, ni que fos pel doble de preu? Ja que ha estat incapaç de fer res de positiu...
Algun dia s'aturarà a pensar quin club ha rebut i com? Amb quins professionals, amb quins èxits i amb quina projecció de futur li han deixat l'entitat? Quan arribi el moment serà prou valent i ètic per comparar-lo amb el llegat que ell ens ha de deixar?
Al servei de quins interessos treballa, aquest ximple? Per als que encara confien en ell, la resposta esvairà dubtes respecte a la honorabilitat dels seus actes.


MONTILLA
Porta uns quants decennis a la política i encara ningú no sap què pensa i quines idees té. Ha estat el President del país amb el menor nombre de vots però va saber pactar quan i amb qui li va convenir. Hauria pogut esdevenir en la cosa pública del s. XXI el que l'abat Cisneros representà per Montserrat a finals del s. XV i principis del XVI però ha preferit aferrar-se al càrrec i allargar a l'extrem el límit del seu mandat, amb un Govern barallat, abans que servir el país. Públicament les seves accions , els seus escrits –malgrat el munt de discursos de baix nivell– són ben escassos. Ens va enganyar quan treia pit amb l'existència d'un suposat pla B en cas de sentència contra l'Estatut. Ha estat capaç d'aprendre i parlar català per exigències del càrrec però ara reclama debats en espanyol ¿més 30 anys d'ensenyament obligatori del català, inclòs el repartiment a dojo de títols de nivell C, no serveixen de res? Posats a demanar nosaltres demanem debats en anglès, francès o alemany, a veure si ens segueixen allà on més ens interessa, no? Calia que el PSC i el seu primer secretari interferissin en la precampanya amb el tema de la llengua? Fins ara aquest era un recurs exclusiu del PP i de Ciutadans però, ves per on, al PSC se'ls ha empeltat la idea i s'apunten a la competició com un recurs desesperat, o és que s'ho creuen de veritat, que els ha de reportar vots el tema de debilitar el català? S'ho creuen. Els suposats avenços en finançament i autogovern no es descobreixen enlloc però cada cop disposem de menys recursos i som més a prop de ser engolits culturalment pels veïns del sud.
Montilla manifesta als quatre vents l'augment de velocitat a les autopistes (a falta de més idees, oh, meravella!) i exigeix al Conseller de Governació, Jordi Ausàs, que no col·labori en la Consulta que s'ha de celebrar a Barcelona. No ens enganyem, després de pactar amb ERC Montilla és també perfectament capaç de pactar amb el PP per tal de mantenir-se on és. I més si li ordenen des de Madrid. El que està passant al País Basc n'és una mostra.
Un poble educat sap elegir dirigents honestos i competents, per això, malgrat els canvis que el diferents governs han aportat al sistema educatiu, l'evidència dels reiterats fracassos els convé i la mantenen amb tota l'energia de què són capaços.
Per alguns la política és un art, per als que la patim, una tragèdia.

11 comentaris:

  1. L'espanyolisme es blinda i amplia els seus tentacles tan com pot i per totes bandes. S'ha reinstal·lat al FCB i sembla que per quedar-s'hi i eliminar de soca-rel possibles revifalles.

    ResponElimina
  2. L'ofec no només és econòmic i cultural, ara ha arribat també a l'àmbit esportiu. Fins que els èxits del Barça no se celebrin amb la "estanquera" (si és amb l'aguilot millor), continuarà la pressió i el setge.
    El Sandro ha hagut d'arribar a presidir el Barça per saber què les coses (entrepans, restaurants, jugadors, hotels...) tenen un preu, es nota que fins ara ell no ha pagat res.
    Ah, perquè no gestiona jugar contra el Madrid dilluns enlloc del dia de les eleccions o és que només s'atreveix amb la brometa dels horaris infantils? (que tampoc complirà)

    ResponElimina
  3. He seguit l'assemblea i buàààààààà. Sort de la rumbeta de la grifa quem'ha animat...

    ResponElimina
  4. Avi Culer: és que els nois de Pedralbes tot i que consumeixen el que volen paguen ben poques coses, no hi estan acostumats a pagar, només a cobrar.

    ResponElimina
  5. Això de Catalunya i el català sembla que per a alguns només és un tema de moda. Per aquesta gent durant la transició era "in" i ara, "out" sense interès per resorgir-lo. Corbacho, Hereu, Bustos, Montilla, Iceta, Sala... que ara o ja fa temps es van treure l a careta, més la rècula del PP i Ciutadans... I l'Hereu tampoc vol col·laborar amb la Consulta a la seva ciutat.És el principi del final si no ens espavilem.
    "Més lluny, hem d'anar més lluny..." i possiblement també "ben lluny".

    ResponElimina
  6. Total falta de lideratge al Barça, la junta no pot promoure una acció com la que ha pres i alguns dels seus membres, amb el Presi al capdavant, votar en blanc. L'error més gran d'un president molt petit.

    ResponElimina
  7. Montilla: un altre President molt petit per a un país que vol ser gran.

    ResponElimina
  8. http://sport.es/BLOGS/blogs/lafinestra/archive/2010/10/17/remontada-de-car-cter.aspx

    http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=728411&idseccio_PK=803

    «...avui, en estricte compliment d'una legalitat opinable, s'aposta per una judicialització amb un alt component autodestructiu i que, caricaturitzant, prefereix els principis d'Oriol Giralt als de Johan Cruyff.» (Sergi Pàmies).
    Etc., etc., etc.

    ResponElimina
  9. Màrius Carol, portaveu del grup Godó, el principal diari del qual segueix dirigit pel fil d'un gran feixista, i portaveu oficiós, en espera que el temps li atorgui el càrrec d'oficial de la junta del Sandro.
    Joan, si encara n'han quedat bocins, de la crema que vas fer a l'estiu, que els tornin a l'infern.

    ResponElimina
  10. Necessitem gent que vagi de cara i sense embuts. Ja fa massa anys que anem malament per tot i en tot. La majoria es queixa de tot però a l'hora de la veritat, de canvis, els mínims. Quan ens n'adonarem que calen canvis reals i sense por. En l'esport, el sistema econòmic, l'ensenyament, la cultura, els valors...

    ResponElimina
  11. Han aconseguit intoxicar les plebs que no volen, no saben o no poden esbrinar la veritat de la qüestió i segueixen tan de prop i amb el mateix criteri el Barça com la Esteban. Fins ara volia creure, il·lús de mi, que en aquest afer només hi intervenien els gelos però ara comprenc molt bé que s'hi han afegit temes colaterals, els polítics. Passa com amb la moció de censura del Giralt, ningú no creia en ell però els anava bé...
    Potser serà tard però els arribarà el seu Sant Martí.

    ResponElimina