Un fracàs no s'improvisa.

La màxima creació humana és el triangle equilàter.

No ens hem pas d'enganyar: l'honradesa és un luxe caríssim.

Respirem com al paleolític. No hem avançat gaire en aquest sentit.

Un profeta és un home indignat. Per això solament profetitzen catàstrofes.

Contra el bé i contra el mal –contra les pretensions de l'un i de l'altre– només tenim una defensa: la ironia.

Tothom s'imagina ser distint de com és. Si no fos així, ningú no tindria prou paciència per a suportar-se a si mateix.


Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general morir-se és sempre un error.

El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure.

6 d’oct. 2010

DRET A LA IMATGE?

Ara i aquí, després que s'hagin redactat munts de normatives sobre el dret a la imatge de les persones, potser ha arribat l'hora que alguna veu sensata demani que es derogui tot aquest paperam de lleis absurdes.
Entenc la protecció de la imatge de menors en determinats casos, per exemple, quan són objectiu d'algun paparazzo estúpid i del mitjà que el paga. En la resta de casos, quan la xarxa informàtica abraça infinitat d'informacions i imatges la lliure circulació de les quals o la se va manca de protecció resulta òbvia, és una autèntica anormalitat intentar mantenir el dret de la imatge tal i com en l'han venut fa tan sols quatre dies.
Qui no vulgui pols que no vagi a l'era, és a dir, que no es deixi fotografiar ni filmar i que visqui, si pot, trenta anys enrere, perquè avui dia tot el que circula informàticament és subjecte de ser manipulat, transformat, publicat...
La clausura encara existeix i no val a triar quan se'n surt i quan no.

6 comentaris:

  1. Si no vas a l´era , també tindràs pols !!!

    Ara bé, a qui li interessa un cul no mediàtic ???

    ResponElimina
  2. A les escoles n'estan farts de paperets amb autoritzacions per a la imatge dels alumnes. No hi ha cap invent millor i més simple?

    ResponElimina
  3. Sembla que la majoria de la gent siguem criminals, ens demanen autorització per a tot. No seria més senzill que qui no vulgui sortir enlloc no es posi davant d'una càmera o és quedi a casa? N'hi ha que no saben follar si no és amb el llum tancat, ja ho sabem...

    ResponElimina
  4. encara hi ha gent que només ensenya la foto si l'obliguen a ensenyar el passaport o el DI.

    ResponElimina
  5. Ara ve Nadal,
    matarem el gall
    i a la ta Pepa
    n'hi darem un tall.

    I les famílies mostraran les fotografies dels néts i de les nétes però, "Ai, que malament que he sortit jo, aquí, Antoniu, amaga-la, aquesta, amaga-la".

    ResponElimina
  6. Amb la impagable col·laboració de l'Administració, les escoles ja fa temps que han abandonat el seu objectiu principal, ara només importa gestionar les "activitats extraescolars" per damunt de les escolars, controlar la "imatge" de la canalla... Aviat també haureu de portar-los la motxilla i acotxar-los a l'allitar-se, mentre els més aposentats esquien una setmaneta a mig hivern i els menys afortunats campen com poden.

    ResponElimina