Un fracàs no s'improvisa.

La màxima creació humana és el triangle equilàter.

No ens hem pas d'enganyar: l'honradesa és un luxe caríssim.

Respirem com al paleolític. No hem avançat gaire en aquest sentit.

Un profeta és un home indignat. Per això solament profetitzen catàstrofes.

Contra el bé i contra el mal –contra les pretensions de l'un i de l'altre– només tenim una defensa: la ironia.

Tothom s'imagina ser distint de com és. Si no fos així, ningú no tindria prou paciència per a suportar-se a si mateix.


Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general morir-se és sempre un error.

El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure.

29 d’abr. 2010

ARA ÉS HORA, CATALANS

No per intuïda, l'eliminació d'ahir de la Champions League dol menys. Entre altres consols ens queda el d'evitar unes quantes garrotades als catalans que estaven disposats a anar a la capital espanyola, d'acord amb les declaracions de manca de protecció que oferia Esperanza Aguirre. Que aquesta Champions no era per a nosaltres era tan clar com que tampoc ho serà la lliga. Tot i que podria haver estat qualsevol, ens n'han fet fora els portuguesos, per ordre de rellevancia: un tal Olegario Benquerença, José Mourinho i, de rebot, Cristiano Ronaldo perquè part del seu fitxatge incloïa la impossibilitat que el Barça arribés a la final del Bernabéu, ara de nou a mans del ser superior Florentio Pérez. Per cert, per què no canvien del seu estadi aquest nom amb tuf feixista?

La lliga 2009/10 vergonyosament tampoc serà nostra. Hi ha massa comitès per entremig. El de la violència, que no incoa el que no li interessa; el d'àrbitres, que deixarà en no res l'expedient a Guardiola però que no deixa de ser un avís; el de disciplina esportiva, que perdona i sanciona segons els interessos dels seus dirigents... Està escrit des de l'inici, i l'últim 0 – 2 que vàrem engaltar al Real Madrid al seu camp no farà sinó enaltir encara més la verbositat de la seva «gesta». Els catalans, ingènuament, de la persistència, en fem una virtut i un defecte.

En aquests moments en què la manca de títols és una obvietat –en-cara que alguns "persisteixen" en una possibilitat del tot inviable–, cal reafirmar el suport al jugadors, a l'equip tècnic que des de fa anys ha sigut fidel a un estil i als directius que ho han fet possible sense desestabilitzar l'entitat.




13 comentaris:

  1. Al nostre grup hi ha uns quants ingenus que "persisteixen" en la idea de la lliga. Els sortirà barat, perquè un soparet és poca penitència per a un pecat tan gran, encara que sigui per extrema candidesa.

    ResponElimina
  2. Ni el millor equip del món ho pot guanyar tot sempre. Visca el Laporta i Visca Catalunya lliure!

    ResponElimina
  3. A l'entrada «Crítica literariofutbolera», de 16 de gener, 2010, s'hi ha afegit el llibre «Viatge d'anada i tornada» de Gerard Piqué. No em castigueu més amb aquest tipus de lectures, sisplau, abans feu un garbellat perquè llegir per llegir aporta (no Laporta) poca cosa i "time is time"

    ResponElimina
  4. LA LLIGA L´HEM GUANYAT FA TEMPS, UNA ALTRA COSA ÉS QUE ENS FOTIN LA CARTERA !!!!

    ResponElimina
  5. El Cliwix és un cagat!!!

    ResponElimina
  6. ai Joan que encara t'haurem de donar la raó...
    quina colla de podrits!!

    ResponElimina
  7. 4 observadors realistes3 de maig del 2010, a les 19:10

    Soparem emprenyats però soparem bé perquè sereu colla a pagar...

    ResponElimina
  8. premissa a.– Amb l'Estatut, un mort, quatre caducats, un recusat i sis més, tots nomenats a dit, no es posen d'acord en com justificar que poden estar per damunt de la voluntat d'un poble.
    premissa b.– La Lliga és molt més senzilla de justificar, quatre cracs fitxats a cop de talonari, encara que no sàpiga ningú d'on surten els cuartos, uns organismes i uns personatges que, com el Samaranch, no han demanat mai perdó pel que són i pel que fan.
    Sil·logisme= Encara que el Barça guanyés la lliga, sobreposant un joc i una efectivitat gairebé impecables, amb l'ajut entusiasta del Tribunal Constitucional potser trobarem el nostre futur més aviat que no es pensen.

    ResponElimina
  9. Ai, Llibert, tens molta raó! Però tan fotut és que sigui la Falange i els fatxes de Manos Limpias els que han fet seure al banc dels acusat al jutge estrella (Garzón), com que no sigui pel munt d'arbitrarietats que aquest jutge ha comès -que han sigut moltes i molt gruixudes- sinó que sigui per voler rescatar els ossos dels assassinats pel règim de Franco i Samaranch.
    I és que la recuperació de la memòria no ha interessat mai sinó és l'escrita pel vencedors de la guerra, als quals van exculpar de tot arran de l'amnistia que demanàvem els demòcrates i que els continuadors del règim i l'actual falsa democràcia, amb el Borbó al capdamunt, varen concedir-nos. Ens van colar on gol per tota l'esquadra. O és que no tenim memòria?

    ResponElimina
  10. Laportistes!!! Boicot a El Mundo Deportivo i La Vanguardia, plataformes de suport incondicional al Sandrusco, així com altres pamflets esportius.

    ResponElimina
  11. Doncs alerta amb RAC1 i La Vanguardia, que també són de la penya dels Godó

    ResponElimina
  12. Homes i dones infeliços,
    us ho vaig dir: la lliga és blanca per RD de la monarquía hispana. I ho seguirà essent durant uns anyets més per bon futbol que facin la resta. Si fins el Guardiola ho sabia i ho ha donat a entendre des de fa 15 dies públicament, tot i anar líder. A sopar!!!!

    ResponElimina
  13. No em venc per un plat de llenties10 de maig del 2010, a les 21:38

    Si el Barça guanya la lliga, hores d'ara bastant probable, el que s'haurà demostrat és que la capacitat de treball i el no defallir davant dels reptes pot arribar a prevaldre enfront de la caverna mediàtica i del pensament pessimiste català.
    Ara és l'hora catalans !!!!!!!
    Nota: De moment ja tenim la champions de bàsquet i ens queden bastantes seccions amb opcions a guanyar.

    Hauré d'utilitzar una frase manllevada: QUE N'APRENGUIN !!!!!!
    Estem fent pedagogia de com sortir de la crisi.

    ResponElimina