Un fracàs no s'improvisa.

La màxima creació humana és el triangle equilàter.

No ens hem pas d'enganyar: l'honradesa és un luxe caríssim.

Respirem com al paleolític. No hem avançat gaire en aquest sentit.

Un profeta és un home indignat. Per això solament profetitzen catàstrofes.

Contra el bé i contra el mal –contra les pretensions de l'un i de l'altre– només tenim una defensa: la ironia.

Tothom s'imagina ser distint de com és. Si no fos així, ningú no tindria prou paciència per a suportar-se a si mateix.


Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general morir-se és sempre un error.

El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure.

24 d’abr. 2010

SANT JORDI i DIA DEL LLIBRE

Independentment del dia de la setmana en què s'escau, del temps que fa i d'altres aspectes, el 23 d'abril la gent surt al carrer amb ganes de passejar, comprar roses i algun llibre. La Diada de sant Jordi és un motiu per demostrar al món que som alguna cosa...
Molt em temo, però, que des que s'ha oficialitzat a nivell polític i mediàtic la primigènia intenció de la festa capgiri el seu significat. Amb la inestimable col·laboració dels mitjans la gent convenç altra gent perquè s'aturi a les parades que les llibreries tenen instal·lades arreu i mostrar-se les adquisicions realitzades. Es produeix una psicosi multitudinària que impedeix realment una compra distesa i eficaç.
Informativament no té sentit que a la vigília els mitjans, com endevins dels temps mitjos, ens anunciïn quin seran els títols més venuts, els quals, evidentment, acaben essent els que han pronosticat vés a saber amb quin ocult interès...
La resta de l'any, llibreries i floristeries continuen esperant l'entrada de clients mentre treuen la pols que acumulen a l'interior de les botigues.


4 comentaris:

  1. Molt bo, el vídeo.

    ResponElimina
  2. Ah i el Samarach un fatxa. "Samaranch, fot el camp", cridàvem quan era a la Diputació. L'home va fotre el camp, però sempre va saber augmentar el nivell del seu estatus. És trist els honors que se li han procurat. En quines mans i cervells estem?

    ResponElimina
  3. Molt bo el video. Aquí uns adreço un enllaç per veure'n un altre que han fet persones de la Universitat Politècnica de Catalunya. Això és passar-ho bé.
    http://www.youtube.com/watch?v=5wNbaFB_4OQ

    Ah! hi he arribat per mitjà del bloc del Sostres és la seva manera de criticar als funcionaris. Serà gillipolles el tio !!!

    ResponElimina