Un fracàs no s'improvisa.

La màxima creació humana és el triangle equilàter.

No ens hem pas d'enganyar: l'honradesa és un luxe caríssim.

Respirem com al paleolític. No hem avançat gaire en aquest sentit.

Un profeta és un home indignat. Per això solament profetitzen catàstrofes.

Contra el bé i contra el mal –contra les pretensions de l'un i de l'altre– només tenim una defensa: la ironia.

Tothom s'imagina ser distint de com és. Si no fos així, ningú no tindria prou paciència per a suportar-se a si mateix.


Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general morir-se és sempre un error.

El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure.

4 de nov. 2010

HABEMUS PAPAM

Fratelli, anuntio vobis gaudio magnum: Habemus Papam... in Barcelona.

PECATA MINUTA
En la seva personalitat dual, ara com a Benet XVI, l'exmembre del partit nazi Joseph Ratzinger és a punt d'arribar a Barcelona, la qual cosa alegra i conforta moltes persones alhora que en preocupa d'altres. Donada la representació que ostenta el personatge, es prega a les famílies que, mentre duri l'estada de l'alemany reconvertit i la seva cort a les nostres contrades, tinguin particular cura dels fills, especialment si són menors d'edat.
En el seu moment aquest espai ja va dedicar un post als pederastes que encobreix l'Església
catòlica. Ens preguntem quan se'ls aplicaran les sancions que preveuen les lleis dels respectius
països on s'han comès els delictes ja que les lleis vaticanes –que no han d'interferir les civils– els exoneren o els consideren precrits. I ja posats a desvetllar aquests tipus de delictes, la curiositat demana quan es faran públics els pecats de les monges, que bé en deuen haver comès algun...
Mentre s'escuden en pretextos insostenibles, el clergat d'aquí i el d'allà no en té prou de condemnar-nos amb el pecat

sinó que insta els seus seguidors a desobeir les lleis que la societat s'atorga. En qualsevol país normal la fiscalia tramitaria un expedient. Aquí, malgrat que les lleis diguin el contrari, només es considera intolerància i, per tant, objectiu de la justícia altres tipus d'opinions discrepants.
Com en el cas del seu antecessor polonès, molt ens temem que l'èxit de la visita papal omplirà estadis de la mateixa manera que impulsarà el buidatge de les esglésies del ram, que diuen vetllar per l'esperit de creguts i descreguts. Amb tota seguretat la visita aconseguirà satisfer les intencions d'aquelles parròquies i santuaris que permeten la pobresa dels fidels que diuen cercar, les quals continuaran igual d'insensibles tan bon punt acomiadin Sa Majestat Vaticana.
I és que la fatuïtat de l'Església romana s'ha caracteritzat sempre pel comportament contrari a la seva prèdica. Per no parlar de la Inquisió i altres desencerts notables, des de Pius XII ençà no hi ha hagut cap altre organisme, cap altra església, cap altra institució amb una capacitat tan perversa d'adaptació a la contemporeneïtat del sistema. Els repàs històric dels respectius papats mena en aquesta única direcció. Només, potser, durant el segle XX el comunisme de l'URSS va aconseguir uns dirigents tan camaleònics. Però l'URSS va desaparèixer...
D'altra banda i seguint amb aquesta mateixa línia, la fatuïtat amb què els falcons de l'administració papal han tractat el tema de llengua és un exemple més –no podria ser d'altra manera– d'aquesta forma d'actuació, afavorint sempre el poder que més li interessa per tal de mantenir-se en els privilegis.
De vegades penso que som ben a prop d'inaugurar el monument al triumvirat Francisco Franco-Kurt Waldheim-Joseph Ratzinger, acomboiats amb el bust d'un tal Adolf Hitler.

Ad kalendas græcas, Santedat.

21 comentaris:

  1. Potser el Papa dirà "No a al divorci, No a l'avortament, No als preservatius, No..." però si ho diu en català –per molt més que digui en espanyol– alguns encara se sentiran contents.
    No tenim remei, tampoc espiritualment.

    ResponElimina
  2. Contra premi Nobel medicina, a favor de mantenir sotmetiment de les dones, en contra la lluita contra la SIDA, a favor del manteniment de determinats sistemes de pobresa, nul suport als oprimits... Uns cracs, aquest dirigents cristians.

    ResponElimina
  3. Així com hi va haver una moda, encara vigent, de defensar les tesis neocon o ultraliberals, la visita del papa Benet ha generat rius de tinta per justificar els excessos.
    Algú podria explicar-me de veritat en què es basen per defensar la seva vessant de "gran intel·lectual"? La responsabilitats que ha exercit en els diferents càrrecs que ha ocupat presenten el resultat que presenten. Si els incondicionals encara creuen en la "infal·libilitat" del cap de l'Església, no invalida això qualsevol discussió possible i efectiva? Sí, continuen vivint amb retard històric notable.

    ResponElimina
  4. Ja és ben trist haver d'argumentar la visita del papa com una projecció de país al món. I per cert que sigui, què passa? que no no hi ha altres realitats o és que som incapaços de promocionar-nos de forma diferent i independent?

    ResponElimina
  5. Scapix: has tret un àlbum de fotos?

    ResponElimina
  6. Biles: Sí, renovacions... De totes maneres el pots trobar al Picasa en forma de lliure accés, si t'interessen fotos, entra-hi des del blog o de la manera que vulguis. : –)

    ResponElimina
  7. Afageixo que, després de les pressions vaticanes, una reunió amb el nunci a Espanya i el bisbe Joan Piris, aconsegueix la renúncia del bisbat de Lleida en el tema de l'art sacre reclamat pel fals bisbat de Barbastre, és una manifestació més de l'adequació vaticana al estatus imperant.
    Se salten o procuren evitar les lleis civils, que en aquest cas amb tota seguretat haurien de dictar sentència a favor de l'Associació d'Amics del Museu de Lleida.

    ResponElimina
  8. Això de "amb tota seguretat" no t'ho creguis pas,Soler, tot i que el cas des del punt de vista jurídic sigui prou clar, la "justícia" espanyola en té poc de justa i menys si es tracta de qüestions catalanes.

    ResponElimina
  9. Si algú es vol FER LES NÚPCIES al Camp Nou, avui (05/11/2010) al diari SPORT surten totes les possibilitats que dins "l'acte nupcial" es poden contractar:

    Ahi van unes qüantes:

    L'himne del Barça per megafonia.................... 700 €

    L'estar "rodejat" durant l'àpat dels
    trofeus del club ............................................ 1.500 €

    La presència i corresponent actuació
    de les cheerleaders del bàsquet ................... 1.600 €

    El Sala i Martin es deu haver quedat CAGAT de la
    lliçó que l'àrea económica del Sandrusku li està
    donant per eixugar EL DÉFICIT de 79 milions € !!!!!!!!!!!!

    http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=729728&idseccio_PK=803&h=

    ResponElimina
  10. Molt bona l'apotació, Torrix, el Sandrusco i la seva junta continuen sense cura i actuant de cara la galeria (la part més estúpida de la galeria/tribuna/lateral/fons...). Ben cagat deu haver quedat el Sala i Martín, en veure amb tanta "creativita"

    ResponElimina
  11. El capos de la Santa Mare Església prediquen humilitat i es mantenen encara per a ells el tractament d'Excel·lentíssims i Reverendíssims...

    ResponElimina
  12. Patètica, vergonyosa i ...tants altres adjectius que es podrien aplicar a la "Institució-Església". Sembla estrany que després de tants anys o més ben dit segles d'existència, puguin seguir per la mateixa línea que més aviat definiria d'antisolidària,antihumana,antihumil,anti...i a damés siguin capaços de muntar aquestes "parafarnalies" per aquests mons de Déu. Estem ben "grillats"!!!

    ResponElimina
  13. Amb Nom de Mare de Deu trobada6 de novembre del 2010, a les 12:26

    S A C R I L E G ! esteu cometent S A C R i L E G I I!!!!!!

    M'han portat en aquest bloc uns innocents caganers que giren tot el dia sense parar i em trobo: que els caganers caguen i caguen de veritat i estant llençant molta merda!.


    Esteu injuriant el representant de DEU a la terra, però malgrat tot les torres de la Sagrada Família segueixent creixent amb força cap el Cel, i encarà falta la del mig, la més grossa la que pujarà més amunt!!! i les unirà a totes, després de Montserrat serà el símbol religiós amb més antenes que conecten amb el Cel - per entendrens wi-fi espiritual-.

    Gaudi era un savi ! Gaudi era un geni! un home avançat al seu temps i encarà no ha arribat, segurament arribarà el dia que el facin SANT!.

    L'altre dia mentres mirava un reportatge sobre la Sagrada Família per la televisió catalana, veient el regitsell d'arquitectes, enginyers, informàtics intentant dibuixar el planos amb sofisticats programes de dibuix 3D i mostrar- se tos ells perplexos davant la complexitat i dificultat del projecte i de la geometria que utilitzava , jo em vaig preguntar - a on hauria arribat Gaudi?- si ell la va començar amb quatre pedretes lligades amb uns fils penjades d'un llençol cara avall i fent quatre maquetes de guix escaiola.

    Ell utilitzava la saviesa, coneixements, i- tecnologia espiritual- per construir, vosaltres els utilitzeu , per destruir i difamar el que fa 2010 estem construint, es una llàstima!.


    PD: M'agradaria que el senyor Joan Torrix em fes un pressupost : per casar la nena a la capella de la Mare de Deu de Montserrat del camp del Barça, que la núvia es pugui canviar al vestuari dels jugadors i banyar-se al -JACUZZI -, també voldríem una taula rodona al mig del camp pel convit, previament havent fet l'aperitiu a la llotja , començant la festa amb el virolai i acabant amb l'himne del Barça.

    ResponElimina
  14. L'Església s'aprofita dels pactes del Laterà (1929) –firmats amb Mussolini!– per mantenir-se en un doble poder, el que deriva d'un Estat propi i el que tampoc no vol deixar, el suposadament espiritual. Perpetuant-se en aquesta dualitat no fa cap bé, s'aprofita de tot el que pot i esquiva tot el que no li convé.
    Aquest "Amb nom de la Mare de Déu trobada" caga tramussos o què? Ara que per fi en aquest bloc s'anava pel camí recte de l'anàlisi seriós...

    ResponElimina
  15. ARA, ARA , ARA subscriu-te d'una vegada.

    Nou diari en català. Bones referències.

    ResponElimina
  16. Amb la dreta demana almoina i amb l'esquerra inverteix milions d'euros
    Amb la dreta beneix la Sagrada Família i amb l'esquerra s'emporta l'art sacra de LLeida
    Amb la dreta diu quatre paraules en català i amb l'esquerra pretén retornar al llatí als oficis.
    Amb la dreta diu estar amb els pobres i amb l'esquerra només convida a primera fila polítics, militars i aristòcrates.
    Amb la dreta critica els espectacles que el sembla i amb l'esquerra munta el pitjor dels circs mediàtics.

    ResponElimina
  17. TV3, 3/24, TV3HD retransmetent en directe el show politicoreligiós. Per tractat-se d'un estat oficialment laic i d'un país que pretén incidir en la seves particularitats i autogovern, no ens estem espanyolitzant una mica massa i en tot?

    ResponElimina
  18. El Jordi Puntí a EL PERIODICO d'avui n'ha dit una de bona, referint-se al "LAICISMO AGRESIVO" comentat pel PAPIX:

    "....el que veritablement ès LAICISME AGRESSIU ès el que va esmorçar
    el Papa el diumenge al mati.......PÀ AMB TOMÀQUET AMB.................
    ...............ORXATA..." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Debia ser perque si li queia una gota al vestit no es notés !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  19. Torrix, excel·lent l'apunt que cites del Jordi Puntí. Just, precís, concret, exposa la mala bava de l'«Home de la capa blanca», i el que representa, que com aquell que no diu res són tan fonamentalistes com els altres.
    Ah, en quant temps se t''han d'encarregar les bodes al Camp Nou?

    http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/20101108/agressiu-laicisme-agressiu/584063.shtml

    ResponElimina
  20. El pacte entre la justícia i els partits li va permetre defugir responsabilitats i presó en el tema GAL, ara, després de les pròpies manifestacions autoinculpant-se, quan de temps haurem d'esperar per què algú porti a judici Felipe González?

    ResponElimina
  21. Ara que és actualitat mediàtica la situació al Sàhara Occidental, bé podrien els sahrauís denunciar també Felipe González per col·laborar amb l'incompliment del procés de descolonització de l'antiga colònia.

    ResponElimina