Un fracàs no s'improvisa.

La màxima creació humana és el triangle equilàter.

No ens hem pas d'enganyar: l'honradesa és un luxe caríssim.

Respirem com al paleolític. No hem avançat gaire en aquest sentit.

Un profeta és un home indignat. Per això solament profetitzen catàstrofes.

Contra el bé i contra el mal –contra les pretensions de l'un i de l'altre– només tenim una defensa: la ironia.

Tothom s'imagina ser distint de com és. Si no fos així, ningú no tindria prou paciència per a suportar-se a si mateix.


Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general morir-se és sempre un error.

El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure.

15 de nov. 2010

VILAWEB

Amb motiu dels seus primers 15 anys d'existència, fa uns dies vaig tenir el privilegi de visitar VilaWeb. Si bé coneixia ja de forma relativament propera el tarannà, el rigor i el savoir faire de la casa, no vaig desaprofitar l'oportunitat per felicitar-los personalment.
Després d'una ràpida visita –el local és petit–, vam agrair la disponibilitat del seu director i fundador, Vicent Partal, el qual va dedicar-nos sense presses una interessant xerrada no exempta de sol·licitud de crítiques i suggeriments de millora.
En el seu àmbit –el polític, el cultural i el tecnològic– VilaWeb és un model de referència mundial, el nombre de visites –més de 400.000 usuaris– de-mostra la qualitat de la informació que hi trobem, ja sigui escrita o audio-visual (VilaWeb TV es troba també en un àlgid moment d'expansió).
La pulcritud de la imatge, la manca d'elements superflus, el tractament acurat de la publicitat –el principal coixí en què se sosté aquest projecte d'èxit– demostren que el país i la seva gent és capaç de generar productes de qualitat i dimensions extraordinàries, models de referència en un temps en què sovint semblem mancats de lideratges.
Confiem i esperem amb il·lusió que els nous projectes de l'empresa, la versió per a iPhone i Android de VilaWeb i la revista mensual per a iPad i en suport paper, redimensionin encara més la informació i el periodisme fets al nostre país, per al nostre país i per al món.
Partal & Maresma Associats, SL, per molts molts anys!

18 comentaris:

  1. Els mitjans públics haurien d'emmirallar-s'hi, per la qualitat i quantitat d'enllaços que ofereix, pel rigor informatiu, la rapidesa i la consciència nacional. Segur que ens estalviaríem molts dieners si els mitjans revisessina fons Vilaweb. Que deixin de fer "donacions" a la premsa escrita o que "donin" també a Partal i companyia la part corresponent del "pastís". ¿Què no faria Vilaweb amb una petita part del pressupost o subvenció en forma de publicitat, el valor de les adquisicions d'exemplars, de la publicitat que reben els de sempre?

    ResponElimina
  2. Com que l'administrador ha canviat el post, reitero el meu darrer comentari:
    El President-Candidat, mireu-lo en aquest enllaç:

    http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/182503

    ResponElimina
  3. Sant Pere, no pateixis, home, que l'enllaç d'on ho has trobat és al blog, a la secció «D'Interès Divers» (si remenéssiu més...)

    ResponElimina
  4. Vilaweb és la nostra referència i que per molts anys. Felicitats!

    ResponElimina
  5. Avui dia hi ha poc talent i encara hi ha menys interès per crear articles d'interès i reflexió, a poca gent li importa si el que fa és èticament i moralment correcte o just, ja que el que predomina al gran aparador mediàtic és que el que "el millor" és allò que t'omple les butxaques. Per això són importants i imprescindibles molts VILAWEBs.

    ResponElimina
  6. Can Forrales Jazz Band, convindria un retoc en els temes del Concert de Nadal, o renovem o mantenim els clàssics reiterats que sonen a melmelada ensucrada o apostem fort pel canvi.
    Això de Vilaweb, suposo que molts ho pensem però algú ho havia de dir en aquest espai. Endavant!

    ResponElimina
  7. Enhorabona Vilaweb, jo també els vaig enviar un twit
    Vilaweb forever! Congratulations!

    ResponElimina
  8. Com altres vegades, insisteixo en la corresponent dosi de canya al Sandrusko, aquest home necessita que el col·loquem a lloc, que no és al càrrec que té, per tant prego a l'administradors i assidus que que no abandonin el seu treball de crítica.

    ResponElimina
  9. Ei, que l'Avi s'ha descuidat de dir que també segueix Vilaweb, com jo, així que també els encoratgem a seguir per molts anys.

    ResponElimina
  10. Algú pots explicar-me a què respon el fitxatge d'Affellay, que s'incorpora al gener? Guardiola no mostra cap entusiasme, els jugadords del B –Thiago, Nolito... deuen estar amb raó emprenyats, el lesionat Jeffren es deu recordar de la mare del Zubi... No és una mostra més d'intervencionisme sandrista? I això de deixar de pagar al Mino Raiola no és una rebequeria de nen de Pedralbes? Per molt pirat que estigui l'egent de l'Ibra i el propi Ibra, es pot deixar de pagar un compromís pactat? Poca broma amb el Sandro i companyia, jo no els deixaria la cartera ni un segon.

    ResponElimina
  11. El PP penja un videojoc on es maten immigrants i independentistes i aquí no passa res, es disculpen i sant tornem-hi...
    Aquests "populars" i "sociates" quan els convé s'agrupen per legislar la Llei de Partits i aplicar-la contra qui els convé i prou, per exemple els 'abertzales' i s'ajunten també per anar contra tot allò que ensumen català, com per retallar i dinamitar l'Estatut.

    ResponElimina
  12. Pere Joan: Si això hi hagués fet qualsevol partit d'aquí, t'imagines com estaria la caverna mediàtica? Ho fa el PP i no passa res, si és que s'ho creuen, home, s'ho creuen, aquesta colla de franquistes!

    ResponElimina
  13. El dia 28 d’aquest mes surt un altre diari en català “ Ara”, D’entrada amb els instigadors del mateixi : Antoni Bassas, Xavier Bosch, Toni Soler , Carles Capdevila ...fa certa gràcia. Ja ho veurem ! L’estic esperant per deixar de comprar-me el diari que llegeixo. Em passa com amb els partits no sé ni que llegir ni a qui votar . Per favor que algú m’ajudi !!! Poseu-hi una mica de seny i de rauxa.
    Vilaweb bon diari digital, si senyor.

    ResponElimina
  14. Molt bé vilaweb, jo també en sóc seguidor.

    Franquistes, xenòfobs i farsants, és el que són, els de vídeo contra immigrants, és a dir el PP! I encara queda una setmaneta de campanya... Si Solidaritat Catalana avança, aneu a saber què seran capaços d'inventar i fer córrer.

    ResponElimina
  15. Ja ho vaig dir fa temps però ara en període electoral ho torno a fer: el PP basc defensa sense fissures el concert econòmic propi, en canvi els d'aquí el consideren inconstitucional i antitot. Però en quin món en volen fer creure que vivim?

    ResponElimina
  16. Coincideixo amb el comentari en el sentit de destinar, almenys en la mateixa mesura amb què ho fan amb altres mitjans, recursos a Vilaweb, o millor encara: proposo eliminar totes les "ajudes" a tothom. Els recursos per a la web de TV3 i els de Vilaweb deuen ser molt diferents i en canvi els continguts i els tractament de les notícies... Els mitjans tradicionals ens mostren un país orfe, només Vilaweb i algunes altres petites iniciatives digitals de menor calat són capaços de mostrar-nos el país en la seva totalitat, referents de comunicació amb una visió del tot el país, sense filtres ni embuts mal intencionats.

    ResponElimina
  17. La meva ració de Sandrusco:
    a) Per què la comissió antiviolència en el futbol no ha iniciat cap tipus de tràmit fins que Manuel Preciado ha respost Mourinho? No n'hi havia prou amb les reiteratives declaracions del portuguès?
    b) Amb la nota pública d'ahir del Real Madrid, aquest club se'n fot de tot i de tots?
    c) Perquè l'actual Junta del FC Barcelona no tanca d'una vegada la renovació de Dani Alves? Amb el que s'estalvien de cattering amb tant de frankfurt, olives i patates xips, han de tenir els diners per tancar d'una vegada la renovació,no? O és que penses fer com amb el Txigrinsky, vendre'l d'amagat i sense consultar Guardiola...
    d) Tan de soroll amb la «due dilligence» i resulta que se'ls ha avança el Laporta, en això de les demandes; no serà que no saben ben bé com redactar l'acusació ni amb què fonamentar-la?
    e) I amb tot aquest enrenou, algú sap on és el Sandro?

    ResponElimina
  18. A Anònim,
    demanes ajuda per votar el dia 28 amb seny i rauxa, aquí, doncs, t'ofereixo la meva:
    amb rauxa, sempre tens el recurs de votar PIRATES DE CATALUNYA (pirata.cat) o la CORI (cori.cat,), el freak de Reus i la Carmen de Mairena.
    amb seny, aposta per SOLIDARITAT CATALANA, que és el que faré jo.

    ResponElimina